Supă de fasole roşie
- 300 gr fasole roşie
- 480 ml supă (apa în care au fiert 2 cepe, 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1/2 ardei gras + puţin delicat)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură oţet de mere sau balsamic
- sare şi piper măcinat
- cimbru proaspăt sau uscat
- oregano
- pune fasolea la fiert în zeama de supă, când sunt fierte boabele mixează
- condimentează supa cu ulei de măsline şi oţet, sare şi piper
- serveşte cu smântână, câteva felioare de ceapă, cimbru proaspăt sau oregano
Supă de linte cu iaurt de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1 praz verde
- 1 l apă
- 2 linguriţe delicat
- 400 gr roşii zdrobite
- 4 cartofi
- 200 gr linte roşie
- 1 linguriţă busuioc
- piper, sare
- taie rondele ceapa şi prăjeşte-o într-o lingură de ulei până devine gălbuie
- taie rondele prazul şi lasă-l să se prăjească cu ceapa câteva minute
- stinge cu apă, delicat şi roşiile zdrobite
- taie rondele cartofii şi pue-i în supă
- adaugă lintea, las-o să fiarbă
- se sărează la sfârşit după gust
- serveşte cu iaurt de usturoi în supieră
- se condimentează cu busuioc şi piper
Iaurt de usturoi
- 500 ml iaurt scurs de zer
- 1-2 usturoi zdrobit
- 100 gr ceapă verde tocată mărunt
Se amestecă iaurtul cu usturoiul şi ceapa verde şi se adaugă în castron la servire, peste supă.
Supă de cartofi cu praz şi crutoane
- 4-5 cartofi
- 1 praz
- 20 gr unt
- 1 litru de supă limpede
- cimbru, sare şi piper alb
- crutoane - 2 felii de pâine tăiate bucăţele se prăjesc în 15 gr unt
- curăţă şi spală cartofii şi taie-i în bucăţele mai mici
- spală şi curăţă prazul şi taie-l rondele fine
- topeşte untul într-o cratiţă şi prăjeşte feliile de praz până devin moi şi aurii; adaugă bucăţile de cartofi, condimentează cu cimbru, sare şi piper; lasă să se răcească câteva minute
- adaugă jumate din supă şi mai lasă pe foc 15 minute. Mixează în piure.
- serveşte supa cremă cu crutoane
Supă de legume
- 2 cartofi
- 1 praz verde
- 2 morcovi
- 4 roşii
- 1 l supă limpede
- condimente - sare, piper, oregano
- 50 gr fasole verde
- pătrunjel
- spală cartofii şi morcovii şi taie-i bucăţi mici. La fel şi prazul, feliază-l în rondele
- taie roşiile în baghete subţiri
- fierbe 20 minute legumele în supă şi apoi mixează
- condimentează cu delicat şi adaugă fasolea verde să fiarbă
- serveşte cu pătrunjel şi oregano
Supă rapidă
- 6-7 cartofi
- 1 praz verde
- 1 ţelină
- 1 l supă clară
- condimente - delicat, piper alb, oregano, verdeaţă
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mici se fierb în supă cu ţelina tăiată bucăţele şi cu prazul feliat rondele. Se adaugă condimentele. Se ornează cu pătrunjel şi oregano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu