vineri, 22 mai 2009

ingheţate

Ingheţată de cireşe

Ingrediente:

500 de grame cireşe fără sâmburi
800 ml smântână dulce
4 gălbenuşuri de ou
350 grame de zahăr


Preparare

1. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi smânâna dulce într-o cratiţă. Încălziţi amestecul la foc mic, amestecând continuu până când totul se leagă într-o cremă de o consistenţă catifelată. Atenţie să nu dea în fiert amestecul, ouăle trebuie doar să se lege, nu să fiarbă.
2. Până se răceşte crema curăţaţi cireşele şi scoateţi-le sâmburii. Pasaţi/tocaţi cireşele într-un mixer sau blender.
3. După ce crema s-a răcit, turnaţi-o peste cireşe în blender şi amestecaţi-le până se transformă într-o spumă. Cea mai simplă metodă pentru formarea îngheţatei este turnarea spumei de
fructe cu smântână dulce într-un vas pentru congelator. Pentru ca îngheţata să fie cremoasă şi fără cristale de gheaţă mari va trebui însă să o scoateţi şi amestecaţi de câteva ori, prima dată după 1 oră după ce aţi introdus-o în congelator. Cu aceasta metodă va trebui să păstraţi îngheţata în congelator minim 4 ore înainte de servire.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu