
Ingrediente:
2 ouă mari şi proaspete
2 linguri de lapte gras
30 grame brânză cheddar, rasă mare
1 linguriţă ulei de măsline
1 ceapă verde mică
sare şi piper
Preparare:

1. Spargeţi ouăle într-o farfurie.Ouăle, nu foarte reci, se bat împreună cu laptele, puţină sare şi piper, cu ajutorul unei furculiţe sau a unui tel.
2. Radeţi brânza mare. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa.

3. Încingeţi bine uleiul într-o tigaie, de preferinţă de teflon. Când uleiul e foarte încins, turnaţi ouăle în tigaie şi mişcaţi-o pentru ca omleta să se întindă uniform. Reduceţi la minim flacăra focului.

4. Cu ajutorul unei spatule sau a unui cuţit - atenţie să nu zgâriaţi teflonul - se desprinde pe jumătate omleta de tigaie, începând dinspre margine spre mijloc şi avansând încet să nu rupeţi
omleta.
5. Presăraţi brânza rasă şi ceapa peste jumătatea nedesprinsă. Ridicaţi cu grijă marginea dezlipită şi pliaţi-o peste brânză, aşa cum procedaţi cu clătitele.

6. Lăsaţi încă 10 secunde pentru ca brânza să prindă a se topi şi scoateţi omleta cu grijă pe o farfurie.
Omleta se serveşte imediat, cu pâine prăjită şi salate proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu