luni, 18 mai 2009

muffins

Muffins (reţetă de bază)



  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte ecologic
  • coaja de la o lămâie
  • 2 ouă
  • 90 gr zahăr tos
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 240 gr făină albă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • sare după gust

Preparare:



  1. topeşte untul şi adaugă laptele şi coaja de lămâie rasă
  2. bate la mixer ouăle cu zahărul + zh vanilat
  3. amestecă făina cu praful de copt şi sarea şi amestecă-le cu celelalte ingrediente
  4. se bagă la cuptorul la 180 grade timp de 20 minute

Muffins de secară cu seminţe de dovleac





  • 120 gr făină de secară
  • 210 gr făină albă
  • 60 gr seminţe de dovleac
  • 200 ml lapte
  • un pliculeţ praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • seminţe de dovleac pentru garnisire
  • sare după gust
Preparare:
  1. se amestecă făina de grâu cu făina de secară, seminţe de dovleac şi praful de copt
  2. se adaugă laptele, ouăle, mierea şi uleiul şi se frământă până devine un aluat fin
  3. se pune hartia de copt in formele de muffins si se umplu cu aluat, se garniseşte cu seminţe de dovleac
  4. se bagă la cuptor la 180 grade timp de 20 minute.


Muffins cu măr şi migdale




  • 125 gr unt sau margarină
  • 2 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 240 gr făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 75 gr migdale măcinate
  • 1 măr ras

Preparare:

  1. topeşte untul sau margarina şi lasă să se răcească
  2. mixează ouăle cu zahărul, amestecă făina cu praful de copt într-un alt castron
  3. adaugă laptele şi untul topit în ouăle bătute cu zahăr, pune-le în făină şi amestecă de sus în jos
  4. amestecă mărul ras cu migdalele, pune jumătate din cantitate în aluat, ornează cu restul
  5. se bagă la cuptor la 200 timp de 20 minute

Breakfast muffins




  • 180 gr musli
  • 240 gr făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele (la urmă făina). Se bagă la cuptor la 200 grade, timp de 15 minute. Se lasă să se răcească. Se servesc cu o felie de brânză şi gem.




Muffins cu vanilie


  • 100 gr unt sau margarină
  • 2 ouă
  • 150 gr zahăr
  • un pacheţel zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 120 gr făină

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele şi se bagă la cuptor la 200 grade timp de 10 minute



Muffins cu banane







  • 100 gr margarină
  • 90 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 150 gr făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 banane
  • 4-6 linguriţe de iaurt în care s-a dizolvat un pacheţel de zahăr vanilat

Preparare:

  1. topeşte margarina şi amestec-o cu ouăle şi zahărul până când se omogenizează
  2. adaugă praful de copt şi făina, amestecă
  3. se face din banane un piure şi se amestecă cu iaurtul, se adaugă la aluat
  4. se bagă la cuptor la 200 grade timp de 10-12 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu