Muffins (reţetă de bază)
- 100 gr unt
- 200 ml lapte ecologic
- coaja de la o lămâie
- 2 ouă
- 90 gr zahăr tos
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 240 gr făină albă
- 2 linguriţe praf de copt
- sare după gust
Preparare:
- topeşte untul şi adaugă laptele şi coaja de lămâie rasă
- bate la mixer ouăle cu zahărul + zh vanilat
- amestecă făina cu praful de copt şi sarea şi amestecă-le cu celelalte ingrediente
- se bagă la cuptorul la 180 grade timp de 20 minute
Muffins de secară cu seminţe de dovleac

- 120 gr făină de secară
- 210 gr făină albă
- 60 gr seminţe de dovleac
- 200 ml lapte
- un pliculeţ praf de copt
- 2 ouă
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- seminţe de dovleac pentru garnisire
- sare după gust
- se amestecă făina de grâu cu făina de secară, seminţe de dovleac şi praful de copt
- se adaugă laptele, ouăle, mierea şi uleiul şi se frământă până devine un aluat fin
- se pune hartia de copt in formele de muffins si se umplu cu aluat, se garniseşte cu seminţe de dovleac
- se bagă la cuptor la 180 grade timp de 20 minute.
Muffins cu măr şi migdale
- 125 gr unt sau margarină
- 2 ouă
- 120 gr zahăr
- 240 gr făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 75 gr migdale măcinate
- 1 măr ras
Preparare:
- topeşte untul sau margarina şi lasă să se răcească
- mixează ouăle cu zahărul, amestecă făina cu praful de copt într-un alt castron
- adaugă laptele şi untul topit în ouăle bătute cu zahăr, pune-le în făină şi amestecă de sus în jos
- amestecă mărul ras cu migdalele, pune jumătate din cantitate în aluat, ornează cu restul
- se bagă la cuptor la 200 timp de 20 minute
Breakfast muffins

- 180 gr musli
- 240 gr făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele (la urmă făina). Se bagă la cuptor la 200 grade, timp de 15 minute. Se lasă să se răcească. Se servesc cu o felie de brânză şi gem.Muffins cu vanilie
- 100 gr unt sau margarină
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- un pacheţel zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 120 gr făină
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele şi se bagă la cuptor la 200 grade timp de 10 minuteMuffins cu banane

- 100 gr margarină
- 90 gr zahăr
- 2 ouă
- 150 gr făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 banane
- 4-6 linguriţe de iaurt în care s-a dizolvat un pacheţel de zahăr vanilat
Preparare:
- topeşte margarina şi amestec-o cu ouăle şi zahărul până când se omogenizează
- adaugă praful de copt şi făina, amestecă
- se face din banane un piure şi se amestecă cu iaurtul, se adaugă la aluat
- se bagă la cuptor la 200 grade timp de 10-12 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu