luni, 18 mai 2009

dulceţuri, gemuri, marmelade

Dulceaţă de cireşe şi zmeură

  • 1/2 kg cireşe
  • 300 gr zmeură
  • 600 gr zahăr
  1. scoate sâmburii la cireşe, zdrobeşte-le şi pune-le într-un tifon, scurge-le de sucul bogat în pectină
  2. fierbe zahărul cu zmeura şi cireşele 15 minute. Ia-le după foc şi adaugă pectina (sucul de cireşe)
  3. pune dulceaţa fierbinte în borcane curate şi uscate şi aşează-le cu susul în jos să iasă aerul afară.

Gem de lămâie şi cimbru

  • 3 lămâi
  • 180 gr zahăr
  • cimbru proaspăt sau uscat
  1. decojeşte lămâile, desfă-le şi scoate sâmburii, taie pulpa în bucăţi
  2. pune lămâile cu zahărul intr-un vas şi fierbe-le la foc mic, timp de 20 minute. Adaugă crenguţele de cimbru proaspăt sau uscat
  3. scoate crenguţele. Mixează în funcţie de cât de omogen vrei gemul. Dacă vrei cu pulpa de lămâie in bucăţi mai mari, atunci nu mixa
  4. mai coace 30 minute până capătă o consistenţă de marmeladă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu