Dulceaţă de cireşe şi zmeură
- 1/2 kg cireşe
- 300 gr zmeură
- 600 gr zahăr
- scoate sâmburii la cireşe, zdrobeşte-le şi pune-le într-un tifon, scurge-le de sucul bogat în pectină
- fierbe zahărul cu zmeura şi cireşele 15 minute. Ia-le după foc şi adaugă pectina (sucul de cireşe)
- pune dulceaţa fierbinte în borcane curate şi uscate şi aşează-le cu susul în jos să iasă aerul afară.
Gem de lămâie şi cimbru
- 3 lămâi
- 180 gr zahăr
- cimbru proaspăt sau uscat
- decojeşte lămâile, desfă-le şi scoate sâmburii, taie pulpa în bucăţi
- pune lămâile cu zahărul intr-un vas şi fierbe-le la foc mic, timp de 20 minute. Adaugă crenguţele de cimbru proaspăt sau uscat
- scoate crenguţele. Mixează în funcţie de cât de omogen vrei gemul. Dacă vrei cu pulpa de lămâie in bucăţi mai mari, atunci nu mixa
- mai coace 30 minute până capătă o consistenţă de marmeladă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu