luni, 18 mai 2009

sucuri, ceaiuri, limonade, cocktail

Suc de morcovi şi citrice

  • 200 ml suc de morcovi
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt
  • sucul de la o 1/2 lămâie
  • sucul de la 1/2 portocală

Se mixează ingredientele şi se bea proaspăt.

Nectar de portocale şi mere

  • 8 portocale
  • 2 mere decojite

Se mixează în sucul de la opt portocale 2 mere decojite, tăiate bucăţi. Se serveşte proaspăt, eventual cu gheaţă.

Ceai

  • frunze proaspete de cimbru sau rozmarin
  • busuioc
  • suc de lămâie
  • 250 ml apă
  • zahăr, eventual
  1. toacă frunzele proaspete de cimbru sau rozmarin (sau orice alte frunze proaspete de ceai) şi pune-le într-un castron
  2. fierbe 250 ml apă şi pune peste frunze, se lasă 3-5 minute
  3. strecoară şi serveşte ceaiul după preferinţe cu zahăr şi suc de lămâie

Limonadă

  • 3 lămâi
  • 200 gr zahăr
  • 900 ml apă fiartă
  1. stoarce lămâile în storcătorul de citrice
  2. fierbe 900 ml apă
  3. pune pulpa în castron cu apa fierbinte şi zahărul, lasă-le până se răceşte
  4. adaugă când s-a răcit sucul de lămâie
  5. serveşte rece, de la frigider

Cocktail de cacao

  • 1/2 banană
  • 2 linguriţe cacao
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 200 ml iaurt

Se mixează toate ingredientele, se serveşte proaspăt.

Kiwidaiquiri

  • 200 gr kiwi, curăţat şi tăiat
  • 20 ml suc de pere
  • 20 gr lămâie zdrobită
  • 20 ml sirop de zahăr
  • 200 gr gheaţă zdrobită

Se mixează toate ingredientele la blender şi se serveşte proaspăt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu