luni, 18 mai 2009

preparate din peşte

Somon la cuptor




  • 6 bucati somon proaspat (se vede in poza de care am luat, dar merge si file)
  • 3 catei usturoi
  • o rosie
  • 2 crengute
  • marar proaspat(sau uscat, din care aveti)
  • sucul de la o lamaie
  • unt
  • sare, piper




Se unge o tava cu unt. Se aseaza bucatile de somon in tava. Se toarna suc de lamaie peste fiecare bucata de somon. Se sareaza, pipereaza dupa gust.



Se presara apoi mararul tocat marunt si usturoiul trecut prin presa. Am asezat apoi cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de somon si am acoperit cu o felie de rosie.


Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor(la 220C) 15 minute.



Am scos folia si am mai lasat 5 minute. Am servit cu cartofi fierti in coaja, taiati cubulete, condimentati cu sare si marar si stropiti cu putin ulei de masline.





Pate de hering
  • 6 heringi afumaţi, fără piele şi oase
  • 25 gr unt nesărat
  • 50 ml smâtână
  • o ceapă verde, fin tocată

Este important ca heringul, untul şi smâtâna să fie la aceeaşi temperatură; se toacă heringul şi se face o pastă în robotul de bucătărie sau la blender cu untul şi smântâna; adăugaţi mai multă smâtână dacă amestecul este prea sărat.


  1. pune într-o formă şi lasă să stea la frigider câteva ore
  2. se serveşte pe feliile de pâine proaspătă sau crocantă şi se condimentează cu ceapă verde fin tocată deasupra

Pate de somon

  • 500 gr somon dezosat
  • 2 ouă
  • 400 ml smântână bătută la mixer
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 1+1/2 linguriţe muştar Dijon dulce
  • 1 linguriţă sare
  • puţin piper cayenne
  • oţet de mere
  • castraveţi proaspeţi la servire
  1. cojeşte somonul de piele şi curăţă-l de oase
  2. pune în robotul de bucătărie cele 2 ouă, sarea şi bucăţile de somon, mixează până se formează o pastă omogenă
  3. se lasă pasta de peşte puţin la rece, se scoate şi se amestecă cu smântâna bătută bine la mixer.
  4. se bagă la cuptor la 180 grade timp de 20 minute
  5. se scoate de la cuptor, se condimentează cu muştar, oţet, sare, piper şi mărar. Se amestecă toate condimentele în pateul cald
  6. se pune pateul într-un castron de ceramică şi se acoperă cu folie de aluminiu sau un capac ermetic
  7. se pune în cuptorul încins de aragaz la bain mare, într-un alt vas cu apă caldă, timp de 50 minute
  8. se lasă să se răcească, apoi se bagă la rece
  9. se serveşte pe pâine cu cu felii subţiri de castravete proaspăt deasupra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu