luni, 25 mai 2009

deserturi


Iaurt cu miere şi nuci

Ingrediente:

150 g iaurt grecesc (fără zer)
20 g miere
30 g nuci şi migdale crude

Preparare:

Într-un pahar potrivit de înalt, turnaţi puţină miere.
Adăugaţi iaurtul, nucile şi migdalele crude, apoi garnisiţi cu restul de miere de albine.

Sfat: iaurtul trebuie să fie bine scurs de zer, lăsat in tifon la scurs câteva ore. Se pot adăuga în miere fructe confiate - smochine, stafide, caise, cireşe - în loc de nuci şi migdale.

Nu folosiţi migdale prăjite pentru că sunt sărate şi schimbă gustul iaurtului!




Spumă de căpşuni

Ingrediente:


500 grame căpşuni proaspăte
200 grame de zahăr
2 albuşuri
1 lingură de zeamă de lămâie

Preparare:

Pasaţi sau zdrobiţi cu o furculiţă fructele împreună cu zahărul.











Bateţi cu ajutorul unui mixer cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie până obţineţi o spumă albă şi tare.




Adăugaţi şi încorporaţi treptat în crema de ou căpşunile şi zahărul. Amestecaţi până când obţineţi o spumă fină de consistenţa unui iaurt.
Spuma de căşuni se poate servi imediat, ornată cu bucăţi de căpşuni şi o frunzuliţă de busuioc, dar şi mai bună este după ce stă puţin la rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu