vineri, 22 mai 2009

ciorbe


Ciorbă de salată
Ingrediente:
2 litri supă de pui (preferabil naturală sau înlocuită cu cea obţinută din cuburi concentrat)
1 ceapă medie
100 grame zarzavat
2-3 bucăţi salată verde
200 grame costiţă afumată (bacon sau kaiser)
2 ouă
150 grame smântănă
100 grame iaurt
sare şi borş( zeamă de lămâie sau oţet) după gust
o legătură usturoi verde

Preparare:
1. Zarzavatul se pune la fiert în supă care, la o adică, se poate obţine din patru cuburi de concentrat de pui. Însă, dacă tot e să faceţi compromisuri, pentru un plus de savoare, folosiţi în doar 2 cuburi de concentrat de pui şi 2 două concentrat de costiţă afumată.
2. Cât timp fierbe zarzavatul, spălaţi şi tăiaţi fideluţă frunzele de salată şi după zece minute adăugaţi-o în supă.
3.Până se opăreşte salata, tăiaţi cubuleţe sau creastă de cocoş (fâşiile de bacon se crestează din exterior până aproape de şoric fără a se desprinde carnea de pe el) costiţa sau kaizerul şi rumeniţi-l uşor într-o tigaie, fără adaos de grăsime.

4. Adăugaţi kaizerul prăjit în supă iar în grăsimea lăsată faceţi o omletă din două ouă, rumenită pe ambele părţi, pe care o rupeţi sau tăiaţi pătrăţele înainte de a o adăuga în oală.
5. Smântâna şi iaurtul se amestecă cu puţină supă şi se adaugă treptat în supa. Dacă preferaţi o ciorbă mai groasă, adăugaţi un gălbenuş de ou la amestecul de smântână sau o jumătate de linguriţă de amidon.

6. Se acreşte ciorba după gust cu oţet, lămâie sau borş, se potriveşte de sare şi se serveşte cu cozi de usturoi verde tocat deasupra.
Pentru o ciorbă mai densă se poate aduga orez fiert. Ciorba se pretează la a fi servită atât fierbinte cât şi rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu