luni, 6 iulie 2009

ciuperci


































































































Ciuperci marinate la grătar

Ingrediente
8 ciuperci mari (champignons)
1 ceapă albă un vârf de ardei iute
1 jumătate de lămâie
4 căţei de usturoi
câteva fire de pătrunjel verde proaspăt
3 linguri de ulei de măsline
sare şi piper

Preparare:
1. Pregătiţi ciupercile - rupeţi codiţele, scuturaţi ciupercile de pământ, clătiţi-le delicat cu apă rece şi tamponaţi-le cu un prosop de hârtie.
2. Într-un blender, pasaţi toate ingredientele pentru marinată: ceapa, usturoiul, frunzele de pătrunjel (păstraţi câteva pentru decor), 2 linguri de ulei de măsline, ardeiul iute şi zeama de lămâie. Trebuie să obţineţi un sos gros.
3. Puneţi ciupercile într-un vas încăpător, cu lamelele în sus.
4. Presăraţi sare şi piper, apoi umpleţi ciupercile cu marinată (distribuiţi marinata în mod egal). Lăsaţi-le la marinat 10 minute.
5. Puneţi ciupercile cu tot cu marinată pe grătar (grătar electric, grătar cu cărbune, tigaie de teflon).
6. Acoperiţi-le cu o folie de aluminiu şi lăsaţi-le pe foc 10-12 minute. Se recomandă să fie făcute la foc mediu, înnăbuşite.

Ciupercile marinate la grătar se servesc calde, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu