



ALUAT- se încălzesc 250 ml lapte la 37 grade (temp. degetului), se dizolvă un cubuleţ de drojdie în laptele călduţ, se adaugă 1 ou bătut, 2 linguri ulei, 1/2 lingură zahăr + 1 linguriţă rasă de sare. Se toarnă amestecul de lapte, drojdie şi ou într-un vas mai mare şi se adaugă treptat 480 gr făină, se frământă până când aluatul se desprinde de pe margiea castronului. Se lasă la crescul 1/2 oră.
CREMA - se amestecă 500 gr brânză dulce + 1 ou + 1 pliculeţ zahăr vanilat + 2 linguri de unt + 6 linguri zahăr.
1. se împarte aluatul în 2 părţi egale, se întinde fiecare parte într-o foaie, se aşterne un strat omogen cu brânză;
2. se rulează ( ca un ştrudel)
3. se taie ştrudelul obţinut în părţi egale de aprox 5 cm
4. se pun bucăţile tăiate de ştrudel în tavă pe hârtia de copt şi se dă la cuptor 40 minute, la 200 grade.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu