
- 100 gr amestec făină de secară + tărâţe de grâu
- 350 gr făină albă
- 1 ou
- 250 ml lapte călduţ
- 1 cubuleţ drojdie proaspătă
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 50 gr nuci măcinate
- 50 gr seminte floarea soarelui măcinate
- 50 gr seminţe de dovleac măcinate
- seminţe susan pentru garnisire
- o jumate lingură de zahăr
- 1 linguriţă rasă sare;
- încălzeşte laptele la 37 grade (temperatura degetului), pune într-o ceaşcă puţin din laptele călduţ, sfărâmă drojdia şi dizolv-o , amestecă apoi cu restul de lapte;
- adaugă oul, 2 linguri de ulei, o jumătate lingură zahăr şi o linguriţă sare;amestecă până la omogenizare;
- separat amestecă făina de secară cu făina albă şi amestecul de nuci şi seminţe măcinate;
- adaugă făina treptat în lapte, până când aluatul se dezlipeşte de pe marginea castronului;
- acoperă cu o folie de plastic şi lasă aluatul la crescut o jumate de oră;
- împarte aluatul în 12 părţi egale, fă din fiecare baghete lungi de 30 cm pe care le încolăceşti;
- aşează-le în tavă pe hârtie de copt;
- unge-le cu puţin ou deasupra pentru luciu şi presară-le cu seminţe de susan;
- mai lasă-le să crească în tavă încă 30 minute;
- dă la cuptor, la 200 grade timp de 40 minute;
- scoate-le şi lasă-le să se răcească; sunt gustoase la micul dejun cu gem, brânză, caşcaval, unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu